Általános Szerződési Feltételek, (röviden ÁSZF)

 1.             Bevezető rendelkezések

 

A jelen általános szerződési feltételek (ÁSZF) szabályozzák a felek kapcsolatát, amelyben az érdeklődők és vásárlók (a továbbiakban: Vásárló) az alábbiak szerint elektronikus/online szerződést kötnek a KERÍTÉS ÁSZKER Kft-vel (székhely: 2335 Taksony, Fő út 84.; adószám: 26775227-2-13; cégjegyzékszám: 13-09-200515), mint eladóval (a továbbiakban: Kereskedő ). Jelen szerződés nem kerül nyomtatásra, papír alapú tárolásra, iktatásra.

 

A Vásárló lehet fogyasztó vagy vállalkozó, akikre egyes esetekben eltérő szabályok vonatkoznak.

Kereskedő tájékoztatja a Vásárlót, hogy:

 

 1. Kereskedő elsősorban elemes kerítés rendszereket értékesítő viszonteladó vállalkozás, az ÁszKerítésTM fantázianevű nevű elemes kerítésrendszerek jog birtokosa.

 

 1. Kereskedő kereskedelmi gyakorlatában online-, offline katalógus, mintadarab alapján történt megrendelések teljesítésével viszonteladóként foglalkozik, Gyártó és Kivitelező Partnereivel együttműködve.

 

 1. A megrendelt termékeket az ajánlattal és megrendeléssel összhangban, Vásárló személyes igényeihez igazítva gyárt/gyártat, Vásárló kifejezett kérésére (megrendelés).

 

 1. Kereskedő által üzemeltetett weboldalak (https://keritesasz.hu , https://aszkerites.hu) és egyéb Kereskedő üzemeltetésében álló web és közösségi oldalak, továbbiakban Oldal), nem webáruház, hanem online marketing eszköz, célja az általános ismeretterjesztés, piackutatás,  vásárlói igény felmérése, általános tájékoztatás, kapcsolatfelvétel, elektronikus szerződés létrehozása.

 

 1. Az oldalon reklámozott termékeket Vásárló személyesen is megtekintheti kereskedő székhelyén, telephelyein, vagy egyéb bemutató pontokon, melyeknek címét Kereskedő, Oldalán teszi közzé, vagy Vásárlói kérésre kiadja. Vásárló a Kereskedő által értékesített termék jellegeket megrendelést megelőzően minta és/vagy bemutató darabok által megtekintheti.

 

 1. Vásárló, Kereskedő oldalán megismerheti Kereskedő által viszonteladóként értékesített termékeket, azok főbb tulajdonságait, melyet jelen ÁSZF IX terméktulajdonságok pontja definiál részletesen. Mivel a termékek (termék együttesek) jellemzői oly sok tényezőtől függnek, hogy azt weboldalon keresztül nehéz lenne kommunikálni, ezért javasoljuk, hogy először tájékozódjon oldalunkon és jelen ÁSZF-ben, de ha van olyan kérdés, amely befolyásolja megrendelés szándékát, vagy melyre nem kapott vagy nem egyértelmű, esetleg nem kielégítő választ, úgy azt az Oldalon közzétett elérhetőségeinken tegye fel, elsősorban e-mailben.

 

 1. Kivitelezésben Kereskedő szerződött Partnerei működnek közre, akik járulékos szerződés keretében, jelen ÁSZF-ben meghatározott feltételekkel, közvetlenül Vásárlóval kerülnek jogviszonyba, Kereskedő közvetítésével.

 

 1. Ajánlatkérésre minden esetben az Oldalon működő online kerítéstervező/kalkulátorunkon, mint ajánlatkérő űrlapon keresztül van lehetőség, megrendelési vagy díjfizetési kötelezettség nélkül. A kalkulátor által kiírt ár minden igyekezetünk ellenére is csupán tájékoztató jellegű, célja hogy előzetes el tudja dönteni a Vásárló, hogy számára érdekes lehet-e az adott termék/szolgáltatás. A pontos árat e-mailben, a kiadott ajánlat fogja tartalmazni.

 

 1. Kereskedő nem darabra értékesíti a kerítés anyagokat, alkotó elemeket, hanem az ajánlatban megjelenített szakaszonkénti folyóméterben, az ajánlatban megjelenített paraméterekkel.

 

 1.           Érdeklődés / Ajánlatkérés menete

A kiadott ajánlat a Vásárló által online megadott adatok és paraméterek alapján készül, így azok valódiságáért, pontosságáért a felelősség Vásárlót terheli. A pontatlan adatmegadásokból (pl telepítés címe, hossz, magasság, szakaszok száma, talajminőség, esetleg bontandó kerítés paraméterei ..stb) eredő hibákért Kereskedő nem vállal felelősséget.

 1.   Az ajánlatkérés menete az online kalkulátorral:
 2. a)   Adja meg a telepítés irányítószámát a regionálisan elérhető termékkínálat tekintetében
 3. b)   Adja meg az első szakasz hosszát (a kerítés szakaszokból tevődik össze, egy szakasz forduló pontig vagy megszakításig -pl kapu-).
 4. c)    Válassza ki a kívánt kerítés típust (Beton, 3D, trapézlemez, léc, kovácsoltvas jellegű)
 5. d)   Adja meg a telepítés helyszínén található talaj minőségét (ez befolyásolhatja az árat, hiszen rosszabb minőségű talajon több munkaóra válhat szükségessé)
 6. e)   Adja meg a kerítés kívánt magasságát (cm vagy panel sor)
 7. f)    Adja meg a kerítés jellemzőit (fajtánként eltérő)
 8. g)   Ha szükségesnek ítéli, válasszon Opciókat (ezek nem szükségesek a kivitelezéshez, csupán esztétikai jelentőséggel bírnak)
 9. h)   Az előző lépéseket ismételje új szakasz hozzáadásával, míg a teljes Ön által igényelt kerítés adatait és paramétereit az igényének és valóságnak megfelelően meg nem adta.
 10.   Ajánlatkérő modulunk azonnal megjeleníti az Ön által megadott paraméterek alapján készített előzetes, megközelítő árkalkulációt. Ha elnyeri tetszését ez az Ár, Ön megrendelési és fizetési kötelezettség nélkül kérheti az ajánlat ellenőrzését és személyre szabását az alábbiak szerint:
 11.   Megjelenítjük a kivitelezéshez szükséges segédanyagokat, melyről Vásárlónak nyilatkoznia kell hogy Mi (Kivitelező partnereink) vagy Vásárló biztosítja azokat.
 12.   Vásárlónak meg kell adni a kapcsolattartáshoz szükséges személyes adatait, melyet Mi kizárólag az ajánlat pontosítása, kiadása és a későbbiekben esetleges teljesítés céljából használunk fel.
 13.   Vásárlónak lehetősége van fényképeket feltölteni a kivitelezés aktuális helyéről, vagy esetleges bontási munkálatok tárgyáról.
 14.   Vásárlónak lehetősége van megjegyzést írni, egyéb munka feladatokról, például meglévő kerítés bontásáról, amelynek tartalmaznia kell a bontás esetében a meglévő kerítés jellegét, rögzítési módját, esetleg lábazat föld feletti és földalatti méreteit.
 15.   Vásárlónak chack box-ok bejelölésével (pipálás) kell nyilatkozni, hogy:
 16.     megismerte és elfogadja jelen ÁSZF-et
 17.   megismerte és elfogadja az ADATKEZELÉSI tájékoztatót és hozzájárul önként megadott adatai kezeléséhez
 18.   kijelenti, hogy az ajánlatkérő/online kerítéstervezőben megadott adatok (beleértve személyes adatait, telepítés címét, kerítés paramétereket) a valóságnak és szándékának megfelelnek.
 19.     Nyilatkozatok hiányában Vásárlónak nem lesz lehetősége elküldenie érdeklősédét / ajánlat kérését.

 

 1.   Az ajánlatkérés elküldését követően a Vásárló az általa megadott e-mail címre értesítést kap az érdeklődés tényéről. Az érdeklődést sikerkötelezettség nélkül néhány munkanapon belül igyekszünk feldolgozni és azt pontosítani, majd e-mailben küldjük meg ajánlatunkat.
 2.   Az ajánlatkéréskor megadott adatok valódiságáért és helytállóságáért a felelősség vásárlót terheli.
 3.   Az online ajánlatkérő/kerítéstervező platform által képekben megjelenített színek, méretek és struktúrák csupán illusztrációk, céljuk a kiválasztott kerítés megjelenésének megközelítő érzékeltetése!

III.         Megrendelés menete

 1.   Vásárló az érdeklődést követően, elektronikus (e-mail) ajánlatot kap, melyet lehetősége van e-mailben:
 2. a)          megrendelni, az azon feltüntetett érvényességi időn belül
 3. b)          azon módosítást kérni
 4. c)           vagy azt elutasítani
 5.   Az ajánlaton feltüntettet érvényességi idő elteltével az ajánlat automatikusan, előzetes értesítés nélkül törlésre kerül, új ajánlat kiadása csak újbóli online érdeklődéssel /ajánlatkéréssel lehetséges.
 6.   A Kereskedő által e-mailben kiküldött ajánlat részletesen tartalmazza az adott kerítés paramétereit, az érdeklődéskor megadott információk alapján és azzal összhangban, kivéve ha az érdeklődést követően azokon személyes, telefonos vagy e-mailes egyeztetés alapján változtatásra kerültek egyes vagy több paraméterek.
 7.   Minden árajánlat egyedi azonosítóval rendelkezik.
 8. Vásárló kötelezettsége a kapott ajánlatot ellenőrizni, hogy szándékával, igényével és a valósággal összhangban tartalmazza-e a kerítés paramétereit.
 9. Megrendelés e-mailben lehetséges az ajánlat sorszámára való hivatkozással.
 10. A megrendelést Visszaigazolás követi, amennyiben a Vásárló nem kapott visszaigazolást a megrendeléséről, úgy az nem minősül befogadott/rögzített megrendelésnek és nincs folyamatban sem a termék gyártása, sem annak szállítása, sem esetleges kivitelezése. Amennyiben 3 munkanapon belül sem érkezik visszaigazolás, úgy javasoljuk az a Vásárló jelezze Kereskedő elérhetőségein.
 11. A megrendelés elküldésével és annak Kereskedő általi megrendelés visszaigazolásával a Vásárlónak Fizetési és termék Átvételi kötelezettsége keletkezik.
 12.         Teljesítés 
 13.           Kereskedő az ajánlat kiadásakor, majd a megrendelés visszaigazolások tájékoztatja a Vásárlót a teljesítés várható (!) idejéről (mikor) és időtartamáról (mennyi idő alatt).
 14.           Az ajánlat kiadásakor és a Megrendelés visszaigazoláskor kiadott ilyen jellegű dátumok eltérőek lehetnek, mivel más Vásárlók megrendelései az ajánlat kiadása és a megrendelés rögzítése között kerülhetnek rögzítésre, melyek teljesítései megelőzhetik Vásárló megrendelését.
 15.     Az tervezett és/vagy egyeztetett telepítési és/vagy szállítási dátum külső körülmények (pl időjárás, technikai problémák..stb) miatt Kereskedő, Kivitelező, Szállító részéről szükség esetén egyoldalúan módosítható, a késedelem ilyen esetben egyik félnek sem felróható.
 16.           A megrendelések teljesítése az alábbiak szerint történik:
 17. a)   Kereskedő minden megtesz, hogy a tervezett teljesítési/kivitelezés dátumok a valóságot mutassák, valamint azt ütemterv szerint maximálisan tartani próbálja, de a visszaigazolt megrendeléseken feltüntetett telepítés/teljesítés várható időpontja mind ezek mellett is csak tájékoztató jellegű, előre egzakt módon nem definiálható, mivel a teljesítések ütemét számtalan külső körülmény (időjárás, műszaki hiba, egyéb megelőző megrendeléseknél előforduló eltérések) befolyásolhatják. Extrém esetben a dátum eltérés meghaladhatja a 60 napot is.
 18. b)   A teljesítést /kivitelezést megelőzően tervezetten 3-7 nappal, munkatársunk és/vagy megbízottunk telefonon fogja keresni a Vásárlót időpont egyeztetés céljából. Vásárló ezt az időpontot visszautasíthatja, Kereskedő még 2 alkalommal ajánl fel új időpontot Vásárlónak, melyek lehetőség szerint a Vásárló számára legoptimálisabb időintervallumban lehetségesek, de akár az első időpontot 30-60 nappal is meghaladhatják.
 19. c)    A kivitelezés várható időtartama valós tapasztalatok alapján tervezett időintervallum, de egyes esetekben, előre nem látott körülmények miatt elhúzódhat.
 20. d)   Kereskedő és partnerei (Gyártók és Kivitelezők), mindent megtesznek a hatékony ügyfélkiszolgálás érdekében.
 21. e) Amennyiben a megrendelési leadása és/vagy teljesítése téli időszakra tevődik (december, január, február), úgy a teljesítés ideje a nem megfelelő időjárásra (fagy, havazás, hóval fedett terület … stb …) tekintettel, akár a tavaszi időszakra (Március-Április) is áthúzódhat.

 

 1.           Szállítás

A megrendelt termékek méretére és tömegére tekintettel a szállítási díj, jelentős mértékű, melyet a kiadott árajánlat fog tartalmazni. A szállítás végezheti:

 1.   Vásárló, ez esetben szállítási díj nem kerül felszámításra. Amennyiben Vásárló végzi a szállítást, úgy vásárló feladata a termékek fel és lerakodása is.
 2.   Termékértékesítéshez kapcsolt szolgáltatásként, fel és lerakodás ellátásával együttesen:
 3. a)   Gyártó, mint a megrendelt termékek gyártója
 4. b)   Kereskedő, mint jelen szerződésben meghatározott kereskedő
 5. c)    Kivitelező, mint a kivitelezés teljesítésében (építés) közreműködő kivitelező
 6. d)  Harmadik fél, mint közúti árufuvarozást végző vállalkozás. Ez esetben vállalkozó végzi a termék fel és lerakodását.
 7.   A szállítás a szállítási címre a rendeltetési helyéhez lehetséges legközelebbi pontra, a kerítés nyomvonalába, minden esetben a szállító jármű közvetlen közelébe rakodva, rakodó eszköz (hátfal, autódaru) rakodási távolságának, kapacitásának függvényében, Vásárlói koordinációval valósul meg, tekintettel a megrendelt termék jelentős méretre és súlyára.

4/a Amennyiben kivitelezéssel rendelte meg a kerítést és a lehetséges lerakodási hely a rendeltetési helytől távolabb esik mint 20m, úgy a kivitelezéshez szükséges további kézi anyagmozgatás díja jelen ÁSZF XI/7 pontja szerint kerül felszámításra.

 1.   A leszállított áruk Vásárlónak történő átadását követően, annak tárolási biztonságáról és épségéről gondoskodni Vásárló feladata, kötelezettsége és kockázata.
 2.   Amennyiben a szállítás cím tehergépjármű számára korlátozott övezetben található, úgy egyedi behajtási engedélyről, vásárlónak kötelessége gondoskodni, melyet a helyi polgármesteri hivatalban lehetséges kikérni, díja általában cca néhány ezer forint. A szállító jármű paramétereit (esetleges változások elkerülése érdekében) a szállítás előtti időpontegyeztetés alkalmával bocsájtjuk Vásárló rendelkezésére.
 3. A kiszállítás és a munkakezdés dátuma akár több nap eltéréssel is lehetséges, mivel a költséghatékonyságra tekintettel a szállítás sok esetben gyüjtő fuvarral kerül kivitelezésre.
 4. A kiszállított áruk lerakodás, kizárólag a szállításkor fizetendő díjbekérő/számla maradéktalan kiegyenlítése után kezdődhet meg. Amennyiben a szállító jármű érkezéséig ez nem történik meg, úgy az ebböl keletkezett egyéb költségek (pl álló idő) megtérítése vásárló feladata/kockázata (Ászf XI/7).

 

 1.         Fizetési módok / Fizetés üteme / Számlázás
 2.   Előleg:
 3. a)   Kereskedőnek jogában áll a megrendeléssel egyidőben előleget kérni vagy előlegkéréstől eltekinteni. Az előleg mértéke függ a megrendelt kerítés fajtájától, jellegétől. Az előlegről Kereskedő díjbekérőt állít ki, melynek kiegyenlítését követően számlát küld Vásárló részére
 4. b)   Amennyiben Vásárló előlegfizetési kötelezettségének 8 napon túl sem tesz eleget, úgy a díjbekérő a Vásárló megrendelésével egyetemben sztornózásra kerül, mivel azt Kereskedő elállási szándéknak tekinti Vásárló ráutaló magatartása alapján.
 5. c)  Termékek gyártása (amennyiben előlegfizetési kötelezettség fennáll), az előleg jóváírását követően kezdődik. A késedelmes fizetés hatványozottan távolíthatja a megrendelés várható teljesítésének idejét, mivel a közben mások által kiegyenlített előleg és megrendelések gyártás/teljesítése kezdődik meg.
 6.   Termék szállításakor fizetendő:

Jellemzően anyag ár hátralék, szállítási díj

 1.   Átadáskor fizetendő:

Az ajánlatból fennmaradó összeg (munkadíj, kiszállási díj, segédanyag költségek) + helyszínen felmerülő egyéb költségek, mely Kivitelező Partnereink felé fizetendő közvetlenül általuk kiállított számla ellenében készpénzben vagy azonnali átutalással, a munka befejezését követően közvetlenül

 1.   Kereskedői számlák kiegyenlítése, elsősorban átutalással, vagy Kereskedő bankszámlájára történő közvetlen banki befizetéssel lehetséges. A kiegyenlítések közleményében minden esetben fel kell tüntetni a számla vagy díjbekérő sorszámát, valamint a megrendelés számát is.
 2.   Amennyiben Vásárló a számlát készpénzben kívánja kiegyenlíteni, úgy arra lehetősége van Kereskedő székhelyén egyeztetett időpontban, vagy szállítási címen, kiszállási költségtérítés ellenében Telephely-Szállítási cím-Telephely útvonalra számított 50ft+áfa/km díjon.
 3.   Kereskedő elsősorban a számlázz.hu elektronikus számlázási rendszerét használja, elektronikus (e-mailben küldött) e-számlázást alkalmaz, melyet Vásárló elfogad és tudomásul vesz.
 4.   A leszállított áruk, termékek és egyéb anyagok tulajdonjogai a számlák maradéktalan kiegyenlítéséig Szállító (számla kiállítójának) tulajdonát képezik, A tulajdonjog, az ajánlati érték maradéktalan kiegyenlítésével száll át Vásárlóra.
 5. A Kereskedőnek jogában áll a fizetés ütemét egyoldalúan módosítani az ajánlat kiadását/megrendelését követően is, oly módon, hogy az a fizetendő végösszeget nem befolyásolja. Vásárló ezt jelen ÁSZF elfogadásával, jóváhagyólag elfogadja.

 

VII.       Kivitelezés 

 1.   Kereskedő a hatékony ügyfélkiszolgálás érdekében, kivitelező cégekkel áll szerződésben, Vásárló jelen ÁSZF által meghatározott feltételekkel, járulékos szerződés keretében, közvetlen Kivitelezőkkel kerül jogviszonyba, Kereskedő közvetítésével. Kivitelezések az alábbiak szerint teljesülnek:
 2. a)   Kereskedő a Vásárlók által megadott paraméterek szerint, előre rögzített árral közvetíti ki a Vásárló kivitelezési igényét Kivitelezőknek. (az ajánlati ár érvényes az ajánlatban szereplő kivitelezésre, talaj viszonyokra és esetlegesen abban definiált paraméterű bontásra)
 3. b)   Kivitelezők a Kereskedővel szerződéses jogviszonyban állnak, a kivitelezést paraméterek szerint rögzített árakon végzik el (az ajánlati ár érvényes az ajánlatban szereplő kivitelezésre).
 4. c)    Amennyiben az ajánlatkérés során Vásárló által megadott paraméterek megfelelnek a valóságnak, úgy Vásárló részéről NINCS további felmerülő és/vagy rejtett költség. Ha ajánlatban előre nem rögzített körülmények vagy többlet munka merül fel úgy annak többlet költségeit jelen ÁSZF határozza meg.
 5. d)   Kivitelezés során kivitelezők csak kivitelezéshez szükséges mértékben „roncsolják” a kerítés környezetét.
 6. e)   Kivitelezők a kivitelezés (kerítés építés, bontás) kapcsán keletkezett hulladékot nem szállítják el, azt helyszínen deponálják, ha az ajánlatban nincs más feltüntetve.
 7. f)    A kivitelezéshez – ha az ajánlatban nincsen más feltüntetve- a kerítés nyomvonalának megközelítéséhez és a kerítés nyomvonalában, a kerítés mellett 1-1m tiszta/egyenletes, munkavégzésre alkalmas (akadályoktól, növényzettől és gyökérzettől mentes) helyre van szükség, melynek biztosítása Vásárló feladata kötelezettsége, amennyiben az ajánlaton erre vonatkozóan nincs más feltüntetve.
 8. g)   A kivitelezéshez Vásárló a kivitelezés helyszínétől 20m-en belül díjmentesen köteles biztosítani  szabvány 220v-os, minimum 16A-es áramvételi lehetőséget (konnektor), valamint vízvételi lehetőséget.
 9. h)   Vásárló a kivitelezés időtartamára szabad akadálymentes bejutást a munkavégzés szabad akadálymentes elvégzésének feltételeit köteles biztosítani hétfőtől-szombatig (beleértve szombatot is), reggel 08.00-20.00-ig.
 10. i)     Vásárló és Kivitelező közvetlenül egymással kerülnek jogviszonyba Kereskedő közbenjárásával. Különös tekintettel a kivitelezés ÁFA tv 142§-ban, valamint   Ptk. 6:159.§ meghatározott feltételeire, egyéb számviteli szabályok és pénzügyi elszámolás tekintetében.
 11. j)    Kivitelező és Kereskedő geodéziai feladatot nem végez, a kerítés nyomvonalát Vásárló jelöli ki.
 12. k)   Kivitelező és Kereskedő nem ismeri és ez által nem tud eleget tenni a helyileg hatályos HÉSZ-nek (helyi építési szabályzat), a megrendelést Vásárló szándéka, igénye és megrendelése szerint teljesítik, HÉSZ megfelelésért vásárló felelős.
 13. l)  Amennyiben a kivitelezést nem megtámasztott és/vagy feltöltött és/vagy szinteltéréses területen kell végezni, úgy a feltöltés-, szinteltérés szélétől akár több mint 50cm statikai elhagyás válhat szükségessé.
 14. m)     Kereskedő a Kivitelezők munkavégzését randomizáltan, folyamatosan ellenőrzi, az ellenőrzéssel Vásárló a saját érdekében, minőségbiztosítási okokból köteles együttműködni.
 15. n)  Kivitelező az általa végzett kivitelezésre jelen ÁSZF valamint közte és Kereskedő között létrejött szerződés szerint 5 Év kivitelező Szavatosságot vállal, közvetlen vásárló irányában.
 16. o) Az ajánlatban feltüntetett segédanyagok, mennyiségi előirányzatok, melyek valós mennyiségét a helyszíni talaj, terep és környezeti viszonyok befolyásolhatják.

o)/1 Amennyiben a Vásárló azt választotta, hogy a Kivitelezők biztosítsák a segédanyagokat, úgy az ajánlatban szereplő mennyiség +10%-ig az ajánlati ár érvényes, a felette szükséges mennyiség térítés köteles Vásárló részéről az ajánlatban feltüntette egységárakon. Az ajánlatban feltüntetett és esetlegesen fel nem használt segédanyag mennyiségek, kivitelező tulajdonát képezik.

o/2 Amennyiben a Vásárló azt választja, hogy a segédanyagokat Ő biztosítja, úgy a többlettel Vásárló rendelkezik, és az esetleges további segédanyag szükségletet is Vásárló köteles biztosítani.

 1. p) Kivitelezést végzik: P+R Depo Kft, és/vagy Tízezres Kft
 2.   Kerítés kivitelezési alap feladatok:
 3. a)   kerítésrendszerek telepítése minden esetben pontalapozással történik.
 4. b)   pontalap a kerítés valós magasságán felül, kerítés típusok és magasságok függvényében cca 50-80cm mély és cca 30cm-es átmérővel rendelkezik.
 5. c)    a pontalapba kerül rögzítésre a kerítés oszlopa (fém és beton oszlop egyaránt)
 6. d)   a pontalap földnedves betonnal kerül feltöltésre
 7. e)   ezt követően kerül beemelésre a kerítésrendszer kerítés betétei (anyagától és jellegétől függetlenül).
 8. f)    a kerítés betonpanelei, panelenként 1 ponton ideiglenes ékkel kerülnek kitámasztásra, hogy azok mozgását meggátolja, majd cca 3-10cm szélességben az ékek csemperagasztóval fixálásra kerülnek.
 9. g)   Fém betétek dűbelezéssel és/vagy speciális flexibilis fugázó/ragasztó anyaggal vagy feszítéssel kerülnek rögzítésre.
 10. h) A Léckerítések és egyéb kerítésbetétek esetén az ajánlatban rögzített távolságok és a kivitelezett távolságok (pl hézagok), a kerítésbetét teljes méretéhez képest +/- 2%-os méret tűréssel készülhetnek.
 11.   Opcionális tételek betonkerítés rendszerekhez (melyek csak betonpaneleket tartalmaznak):
 12. a)   Panelek illesztésének glettelése kérhető ajánlatkérés folyamatában, melyek az öntési egyenletlenségeket okán esetlegesen keletkezett mm-es réseket hivatottak eltakarni.  A glettelés csemperagasztóval történik szükséges mértékben, a panel hátoldalán.
 13. b)   Oszlopnút glettelése csemperagasztóval történik a kerítés hátoldalán. Az oszlop nút 0.5-1,5cm-el szélesebb mint a panelvastagság, hogy a cc0 80kg-os panelek beemelése biztonsággal elvégezhető legyen. Ezek glettelése kérhető ajánlatkérés folyamatában, melyek a teljes látható oszlop magasságban kerül megvalósításra.
 14. c)    Dekorációs lábazat építése. A dekorációs lábazat egy földfelszínre épített, öntött beton lábazat, mely vasalattal nem rendelkezik. A lábazatnak statikai jelentősége nincs, csupán esztétikai, valamint a lábazati magassággal növeli a kerítés magasságát. A lábazat kivitelezési módjára tekintettel a lábazat eróziója természetes folyamat (különösen téli fagymentesítés, pl sózás esetén), ennek okán a szavatosság köréből kizárásra kerül.
 15. d) Panelek ékelése. Az oszlop nút és a panel vastagságbeli különbség okán keletkezett esetleges (lötyögést) hivatott elhárítani. Ideiglenes ékelést követően 2-10cm széles maradandó, tartós ék készítésével csemperagasztó segítségével.
 16.   Az igényelt kerítés tervezett és megvalósult (föld felett látható) magassága a talaj egyenetlenségek, lejtések és/vagy azok okán szükségszerűen alkalmazott lépcsőzetes elrendezésre, vagy vásárló kérésére történt talajba süllyesztése esetén eltérő lehet.
 17.   Kivitelezők a saját szakmai megítélésük és a helyszín adottságainak megfelelően a fenti standardizált folyamatoktól eltérhetnek, a kivitelezésre minden esetben 5 év kivitelezői szavatosság vállalása mellett.
 18. Kerítés átadása, a munka befejezést követően azonnal történik meg, mely időponthoz Vásárló feladata igazondi. Amennyiben Vásárló nem veszi át a kerítést a befejezést követő 1 órán belül, úgy Kivitelező Partnerünk, Vásárló irányában jelen Ászf XI bekezdése szerinti kötbért (álló idő) jogosult felszámolni.
 19. Amennyiben a kerítés kivitelezésnél, Vásárló kifejezett kérésre a kerítéspanelek (későbbi tereprendezés, talaj egyenetlenség, régi alapba illesztés..stb) nem fekszenek fel legalább 90%-ban a talajra, vagy alapra, úgy vevőnek kötelessége 24 órán belül az ideiglenes vagy végleges támasztékot elkészíteni. Ennek elmaradása kivitelezési és termék garancia (szavatosság) vesztéssel jár, hiszen a statikailag nem megfelelően megtámasztott kerítés, súlyánál/tömegénél fogva károsodhat.
 20. Amennyiben a kerítés kivitelezésnél, Vásárlói (Vásárlói) kifejezett kérésre a kerítéspanelek egyik oldalán magasabb a talajszint (kerítés támfalként is funkcionál), úgy az kivitelezési és termék garancia (szavatosság) vesztéssel jár, hiszen a kerítésrendszer funkciójánál fogva (kerítés) nem alkalmas támfalnak, elsősorban anyag vastagságára tekintettel.

VIII.      Garancia

 

Kereskedő kifejezetten szem előtt tartja a vásárlói elégedettséget, ezért csak szakmai múlttal és referenciákkal rendelkező Gyártó és Kivitelező vállalkozásokkal dolgozik együtt, Partnereitől megköveteli az ügyfelei részére nyújtott Gyártói és Kivitelezői szavatosságok biztosítását az alábbiak szerint, melyekben szükség szerint Kereskedő, Garanciális ügyintézőként közreműködik:

 

 

 

 1. A termék átvételkori esztétikai állapotát Vásárló a termék leszállításakor az átvételével elfogadja, beépítést követően arra való hivatkozással kifogást nem támaszthat, különös tekintettel, hogy a termék, roncsolás és értékvesztés nélkül nem megbontható. A termék átvételét jelenti a szállításkor fizetendő díj kiegyenlítése, továbbá a kivitelezés megkezdése, vagy annak megkezdéséhez való szóbeli vagy magatartásbeli hozzájárulás is.

 

 1. Kivitelezői szavatosság (Ptk 6:159 §):

Kereskedőtől kivitelezéssel megrendelt termékek esetében, Kereskedő szerződött Kivitelező partnerei, az általuk elvégzett kerítés kivitelezésére 5 Év kivitelezői Szavatosságot biztosítanak a Vásárlóknak közvetlen az alábbiak szerint:

 1. b)   Kivitelezők szavatolják, hogy kizárólag megfelelő minőségű segédanyagokat biztosítanak Vásárlóknak (amennyiben azt nem vásárló biztosítja)
 2. c) Kivitelezők szavatolják, hogy az általuk végzett kivitelezési munkálatok a szakmai előírásoknak és statikai követelmények maradéktalanul megfelelnek.
 3. d)   Kivitelezők szavatolják, hogy a kivitelezett kerítés (termék) rendeltetésszerű használatra alkalmas a szavatosság teljes időtartamában.
 4. e)   Kivitelezők szavatolják, hogy az elvégzett munkában (kivitelezés) a Szavatosság teljes ideje alatt, rendeltetésszerű, normál funkcionális használat mellett minőségromlás nem következik be.
 5. f) Kivitelezői szavatosság nem terjed a statikai biztonságot és rendeltetésszerű használatot nem befolyásoló természeti erózióra (pl viharkár.. stb).

 

 1. Gyártói Termékszavatosság (Ptk 6:168.-169 §)(3):
 2. a)   A kereskedő (mint viszonteladó) által értékesített termékek esetében eltérő Gyártói Szavatosság érvényes, melyet Gyártók közvetlenül biztosítanak Vásárló részére!
 3. b)   Mivel Kereskedő számtalan beszállítóval dolgozik együtt, így az adott termék átadásakor Vásárló minden esetben tájékoztatást kap, az adott termékre vonatkozó Termékszavatosságot biztosító gyártó(k) elérhetőségeiről.
 4. c) Termékszavatosság az átadást követően keletkezett rendeltetésszerű használatot, statikai biztonságot akadályozó meghibásodásokra, állagromlásra vonatkozik.
 5. d) Az adott termék típusok jellemzői és garanciális időtartamok  jelen ÁSZF IX. bekezdésében (terméktulajdonságok) olvashatók.

 

 1.   A Kereskedő szavatolja, hogy a termék Vásárló általi átvételének időpontjában:
 2. a)   A termék rendelkezik mindazon jellemzőkkel, valamint gyártói leírásnak és jelen ÁSZF-beli előzetes tájékoztatásnak megfelelő melyet a Vásárló megrendelt.
 3. b)   A termék használható arra a célra, amit a Kereskedő meghatározott vagy arra a célra, amire az adott termék jellegénél és elnevezésénél fogva általában használható (kerítés).
 4. c)    A termék a megrendelésnek megfelelő mennyiségben, méretben került leszállításra, tehát a megrendelés szerinti kerítés kivitelezésére (Hossz / Magasság / Szakaszok száma / Minta) alkalmas.

 

 

 1.   Hiba bejelentése, ügyintézés:

 

 1. a)   A kivitelezésekről, minőségbiztosítási okokból Kivitelező több darab fényképet készít, melyhez jelen ÁSZF elfogadásával Vásárló hozzájárulását adja.
 2. b)    Amennyiben a szállítást követően a termék vagy annak kivitelezése meghibásodik, úgy Vásárló garanciális igényét jelezheti (a hiba jellegének függvényében relevánsan), az átadást követően, elektronikusan (e-mail) rendelkezésére bocsátott Tanusítvány és/vagy kontakt dokumentumokon feltüntetésre került elérhetőségeken keresztül, közvetlenül gyártóknak, kivitelezőknek, vagy garanciális ügyintézés céljából Kereskedőnek, a hibákról készült fényképekkel csatolásával.
 3. c)   A bejelentett hiba függvényében az igény jogosságát Gyártó és/vagy Kivitelező 30 napon belül megvizsgálja és amennyiben azt jogosnak találja, úgy a hiba elhárításáról /termék megjavításáról vagy cseréjéről, további 30 napon belül gondoskodni köteles.
 4. d)   Amennyiben a termék hibás, úgy annak szállításáról Vásárlónak kötelessége gondoskodni gyártói telephelyre, majd a cseredarab tekintetében vissza.
 5. e)    Amennyiben vásárlónak, nincs lehetősége a hibás terméket kiszerelni/visszajuttatni, úgy Kereskedő és partnerei térítés ellenében közreműködnek abban, az esetleges hiba hatékony kezelése céljából.
 6. f) Amennyiben a kivitelezés hibás, vagy a termék kivitelezési hiba miatt károsodott, úgy a hiba teljes elhárításáról a meghibásodott terméke(ek) pótlásáról, kivitelező köteles gondoskondi, díjmentesen.
 7. g) Amennyiben a garanciális igény Kereskedőnek kerül bejelentésre, úgy azt kereskedő továbbítja relevánsan Gyártó vagy Kivitelező részére, majd az általuk küldött megállapítást és vagy javítási/csere javaslatot, Vásárló részére.

 

 1. Kereskedő, minden megrendelés teljesítését követően, a Vásárló által megadott e-mail címre megküldi a megrendelésben szereplő kerítés anyagok Gyártói Termékszavatosságot biztosító Gyűrtók tanúsítványát és vagy Gyártók kontakt dokumentumait, továbbá az esetleges Kivitelezést el végző és ezáltal a Kivitelezői szavatosságot biztosító vállalkozások elérhetőségeit.

 

 1. Amennyiben Kereskedői/Kivitelezői javaslat ellenére, Vásárló kifejezett kérésére a kerítés részben vagy egészben támfal funkciót lát el (magasabb a talajszint a kerítés egyik oldalán), vagy nem teljes mértékben (minimum 90%) fekszik fel a talajszintre (például későbbi tereprendezés okán) és az alátámasztást (tereprendezés) a kivitelezést követően legkésőbb 24 órán belül Vásárló nem pótolta, úgy a mind a Kivitelezési, mind a Gyártói termékszavatosság érvényét veszti, hiszen így a kerítés statikailag túlterhelődhet.

 

 

 

 1.         Terméktulajdonságok

3d Táblás kerítések elérhetőek fém oszlopokkal, valamint betonoszlopokkal és beton lábazati panellel is. Egyéb kerítéstípusok, minden esetben elemes betonkerítés szerkezetbe (oszlopok és panelek) kerülnek beépítésre T8 és acél léc betét esetében acél profil (szögvas vagy zártszelvény) alapozó festéssel ellátott segédkerettel vagy betonoszlophoz rögzítve. Az alábbi terméktulajdonságok leírása a beszállítói leírás alapján készültek.

 1.   T8 Trapézlemez kerítésbetétek:
 2. a)   Trapézlemez kerítések az online ajánlatkérő /kerítéstervező platform által felkínált formában, méretekben és színekben elérhetőek.
 3. b)   A megjelenített színek, árnyalatok és mintázatok, a megjelenítő eszköz (monitor, TV, mobileszköz) beállításától függően a valóságtól eltérőek lehetnek, minden esetben a RAL színskála színei az irányadóak.
 4. c)    A megjelenített mintázatok valós fényképeken alapulnak, ám azok az egyes gyártások tekintetében és betét egyes részein, struktúrában eltérőek lehetnek.
 5. d)   A T8-as trapézlemez betétek a Vásárló által igényelt magasságban készülnek, kifejezetten Vásárló számára.
 6. e)   A T8-as trapézlemez anyagvastagsága minimum 0,4mm
 7. f)    A színes trapézlemezek poliészter bevonatos, horganyzott szerkezeti acélból kerülnek gyártásra, poliészter bevonat vastagsága 5-25 mikron.
 8. g)   Gyártó a termékre jogszabályban meghatározott jótállási és garanciális feltételeket biztosítja (Metal-Sheet Kft)
 9. h)   Mérettűrés +/- 2%
 10.   Acél léc kerítésbetétek:
 11. a)   Acél léc kerítések az online ajánlatkérő/kerítéstervező platform által felkínált formában, méretekben és színekben elérhetőek.
 12. b)   A weboldalon megjelenített színek, árnyalatok és mintázatok, a megjelenítő eszköz (monitor, TV, mobileszköz) beállításától függően a valóságtól eltérőek lehetnek.
 13. c)    A megjelenített mintázatok valós fényképeken alapulnak, ám azok az egyes gyártások tekintetében és betét egyes részein, struktúrában eltérőek lehetnek.
 14. d)   0,45 mm anyagvastagságú profilhajtott acéllemezből készülnek
 15. e)   Lécek szélessége 11-12mm
 16. f)    Mérettűrés +/- 2%
 17. g) Gyártó a termékre jogszabályban meghatározott jótállási és garanciális feltételeket biztosítja (Speciál Kontakt Kft)

 

 1.   Kovácsoltvas jellegű kerítésbetétek:
 2. a)   Kovácsoltvas jellegű kerítésbetétek az online ajánlatkérő/kerítéstervező platform által felkínált formában, méretekben és Fekete színekben elérhetőek.
 3. b)   A kovácsoltvas jellegű kerítésbetétek zártszelvény jellegű acélprofilból készülnek
 4. c)    függőleges profilok általában 16mm x 16mm méretűek
 5. d)   vízszintes profilok általában 25mm x 16mm méretűek
 6. e)   Korrózió ellen Zn bevonattal készülnek
 7. f)    Gyártó (Lengyel) a termékre jogszabályban meghatározott jótállási és garanciális feltételeket biztosítja . (Polargos Sp. z.o.o. /Bauhaus)
 8. g)   mérettűrésük +/-2%
 9.   3D táblás kerítés és kerítésbetétek:
 10. a)   3D táblás kerítésrendszerek és betétek az online ajánlatkérő/kerítéstervező platform által felkínált formában, méretekben és színekben elérhetőek.
 11. b)   A táblák 200 és 250 cm szélességben és különféle magasságban kaphatók: 100 cm-től 250 cm-ig.
 12. c)    A táblák egyik végén 3 cm-es függőleges tüskék találhatók.
 13. d)   A vízszintes merevítő bordák rendkívüli szilárdságot biztosítanak a tábláknak
 14. e)   A panel vízszintes osztása 10-25 cm között változik, ahogyan azt a tábla merevítése igényli.
 15. f)    A huzalok átmérője 3-4,5 mm.
 16. g)   A táblák horganyzott huzalból készülnek, a színezettek pedig a horganyzás után porfestékkel festődnek és kemencében ráégetődnek
 17. h) A fém oszlopokhoz való beton lábazati panel általában szinttől függetlenül horganyzott profillal kerülnek rögzítésre, melynek színe jobban harmonizál a lábazati beton panel szürke színével.
 18. i) A kerítésrendszer kiegészítői nem színezett termékek, azok a kerítés színétől eltérő színűek lehetnek (fekete, horganyzott, rozsdamentes fényes)
 19. j)   Az oszlopok az EN 10326 szabványnak megfelelően kívül-belül horganyzottak, a szinezettek pedig ugyanúgy készülnek, mint a panelek
 20. k)     mérettűrésük cca +/-2%
 21. l) Gyártó a termékre jogszabályban meghatározott jótállási és garanciális feltételeket biztosítja (Kavics Invest kft)
 22.   Betonkerítés termékek:

Kereskedő több beszállító (betonüzem) által részére és ügyfelei részére gyártott elemeket értékesíti, de minden Gyártó minimum jogszabályban meghatározott, vagy azon túlmutató (5 Év) Gyártói Termék Szavatosságot biztosít Vásárlók részére.

 1. a)   A betonkerítés mintázatok az online ajánlatkérő/kerítéstervező platform által felkínált formában, méretekben és mintázatokkal elérhetőek.
 2. b)   A megjelenített mintázatok valós fényképeken és azok grafikai leképzésein alapulnak, ám azok az egyes gyártások tekintetében és betét egyes részein vagy egészében, struktúrában eltérőek lehetnek.
 3. c)    Betonoszlopok magassága a kerítés magasságánál 60-80 cm-el hosszabbak, ezek kerülnek a pontalapban rögzítésre.
 4. d)   Az oszlopokon egy vagy két oldalon nútok találhatóak, amelyekbe a betonpanelek kerülnek becsúsztatásra.
 5. e)   A nútok 0,5.-2cm-el szélesebbek lehetnek mint a betonpanelek (hiszen azok méretei is eltérőek mintázat függvényében).
 6. f)    A betonpanelek az online ajánlatkérő/kerítéstervező platform által felkínált formában, méretekben és mintázatokban elérhetőek.
 7. g)   Panelek átlagos méretei 200(199)x50 cm, (egyes tégla mintás termékek esetében a 47-48cm-es panel magasság elképzelhető, melynek magassága a termék neve melett zárójelben kerül jelölésre – pl tégla (47)- ) .
 8. h)   A panelek vastagsága, minta függvényében valamint a minta csúcsán és völgyén elérő lehet:
 • STANDARD: cca 2,5-4cm.
 • PLUS: cca 3-4,5cm
 1. Minden betonpanel vaslva készül, minimum 0,5mm-es betonfedéssel, eltérő vasalatokkal:
 • STANDARD: minimum 4-6mm-es betonacél, cca 5-6m/panel mennyiségben, vízszintes elrendezésben
 • PLUS: minimum 6mm-es betonacél, cca 7,5m/panel mennyiségben, vízszintes és függőlegeselrendezésben
 1. j)    A betonkerítés termékek öntéssel készülnek, a technológiára tekintettel a maximális odafigyelés ellenére is szélein minimális (maximum 2%) egyenetlenség keletkezhet.
 2. k)   A boltíves panelek magassága az ív csúcsán és vállán cca 20-25% méretkülönbséggel készülnek.
 3. l)     Az Oldalon vagy Bemutató kerítésen megtekintett minta struktúrától a minta eltérő lehet, mivel az öntőformák elhasználódása okán szükséges csere következtében, a minta mélysége, minta struktúra nagysága, minta elemek szélessége és magassága eltérhet a megtekintettől. (a Törtkő, Törtkő lesz, a tégla, tégla lesz, maximum a minta mélysége vagy a mintázat méretei, osztásai lehetnek eltérőek).
 4. m)  A betonkerítés alkotóelemei – az alapanyag jellemzőire tekintettel – színezés nélküli, nyers, öntött betonszürke színben készülnek, melyek később igény szerint Vásárló által festhetők. (javasoljuk a termékek eróziógátló kezelését, festés és/vagy impregnálás)
 5. n)   A betonkerítés panelek egyoldali mintázattal, színezés nélküli nyers betonszürke színben készülnek. A hátoldalon -tekintettel az öntési technológiára-, a legnagyobb odafigyelés és igyekezet ellenére is felületi és strukturális eltérések mutatkozhatnak, melyek nem befolyásolják a termék rendeltetésszerű használatát, statikai biztonságát.
 6. o)   A betonkerítés elemei árnyalatokban eltérő színűek lehetnek akár egy elemen belül is, mely nem hiba, hanem a gyártási technológia sajátossága, okozhatja cement gyártmány vagy nedvességtartalom eltérés, formaleválasztó folyadék nyomai vagy annak kicsapódása. Ezen árnyalati eltérések a használattal, hónapok vagy évek alatt kompenzálódhatnak.
 7. p)   Betonkerítés termékeken, akár mind két oldalon hajszálrepedések keletkezhetnek, mely a technológia velejárója (száradási folyamat), melyek nem hibák és nem befolyásolják a kerítés rendeltetésszerű használatát, statikai biztonságát.
 8. q)   Betonkerítés elemek sík és mérettűrése +/- 2%, mely a szállítás és/vagy telepítést követően is módosulhat eddig a mértékig, elsősorban “AB” panelek esetén. (Deszka mintázatú panelek mintázott oldala enyhén hullámos az antik fa hatás eléréséhez)
 9. r) Betonkerítés Gyártó(k) a termékre jogszabályban meghatározott vagy Gyártói tanúsítvány szerint annál hosszabb (pl.: 5 Év) Gyártói Termékszavatosságot biztosítanak,  közvetlenűl Vásárló részére.
 10. s) Termék jelölési, minőségi különbség összehasonlító:
 • STANDARD panelek a fenti tűréshatáron belül nagyobb valószínűséggel előforduló sik, méret és szín eltérések. Kisebb betonfedés. Tűréshatáron belüli sík változás szállítás és telepítés után is kialakulhat.
 • PLUS panelek a STANDARD jelöléshez képest kb 20%-al magasabb alapanyag és vasalat tartalommal, tűréshatáron belüli legkisebb sík, méret és szín eltéréssel.
 1.           Elállás

 

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében az Ügyfél a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen az Ügyfél, vagy meghatalmazottja a terméket átveszi.

A termék visszaküldésének költségét az Ügyfélnek kell viselnie, Szolgáltató nem vállalja e költség viselését.

 1.       Az elállási jog gyakorlása esetén az Ügyfelet a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
 2.       Az Ügyfél nem gyakorolhatja az elállási jogát:
 3.     2§/g: olyan kivitelezési szerződésre, amelynek tárgya új építmény építése, vagy meglévő építmény, építményrész, önálló rendeltetési egység vagy helyiség jelentős átalakítása.
 4.     29§/C: olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 5.       Szolgáltató a termék vissza érkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget az Ügyfél részére, beleértve a szállítási díjat is.
 6.       Szolgáltató a visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha az Ügyfél más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Ügyfelet semmilyen többletköltség nem terheli.
 7.       Ügyfél köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza az Ügyfél a Szolgáltató részére.
 8.       A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy az Ügyfél bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
 9.       Amennyiben az Ügyfél élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban (akár a mellékelt adatlap segítségével). Postai úton írásban történő elállás esetén a határidők a postára adás időpontjától számítanak. Postai úton történő elállás esetén azt ajánlott levélben kell megtenni. E-mailben küldött elállás kézhezvételét a Szolgáltató e-mailben visszaigazolja.
 10.       Az Ügyfél elállás esetén is felelős azon károk megtérítéséért, amelyek a termék nem rendeltetésszerű használata miatt keletkeztek.
 11.       A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet itt érhető el.
 12.   Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.
 13.   Az Ügyfél egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.
 14.   Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan jogi vagy nem jogi személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el, és tevékenységi köre alapján a megrendelt termékek tovább forgalmazására jogosult.
 15.         Hibás teljesítés, Kötbér, Túlmunka

Amennyiben Vásárló és/vagy kereskedő a megrendeléseket illetve azok teljesítését nem vagy nem maradéktalanul, vagy nem jelen ÁSZF-el összhangban valósítják meg, úgy hibásan teljesítenek, melynek következményét jelen pontban definiált terhek mellett kell viselniük.

 1.   Amennyiben Kereskedő neki felróható okokból a visszaigazolásban rögzített várható teljesítési dátum + 120 nappal sem teljesítette Vásárló megrendelését (kivéve a téli időszakra rögzített megrendelést, melyre jelen ÁSZF IV/4/e vonatkozik), úgy Vásárló jogkövetkezmények nélkül elállhat megrendeléstől és Kereskedőnek kötelessége a Vásárló által részére megfizetett díjakat maradéktalanul visszafizetnie.
 2.   Amennyiben Kereskedő nem a megrendeléssel (ajánlattal) összhangban teljesít Vásárló felé, úgy a teljesítés korrigálására elvárható legrövidebb időn belül és a korrekció többletköltségeinek Vásárlóra való áthárítása nélkül köteles eleget tenni.
 3.   Amennyiben Vásárló a Kereskedő és/vagy szállító partnere általi egyeztetés alapján, az egyeztetett dátumra behajtási engedélyt kért, de a szállítás nem Vásárlónak felróható okok miatt hiúsult meg, úgy az újbóli engedélykérés költsége vásárlóra nem hárítható át.
 4.   Amennyiben Vásárló, az érdeklődéskor valótlan adatokat adott meg, (pl méretek, cím, talajviszony, bontandó kerítés paraméterei – pl sávalap méret- .. stb…) és a megrendelés teljesítésében többlet anyagigényt vagy többet munkát okoz, úgy azt a többletmunka és anyagigény Vásárló általi térítése ellenében (logisztikai költség anyagköltség, munkaköltség), de a lehető legrövidebb időn belül Kereskedő és Partnerei pótolják. A többletmunka költségeit jelen ÁSZF XI/7 pontja definiálja.
 5.   Amennyiben Vásárló a telefonos időpont egyeztetés alkalmával felkínált teljesítési dátumot követően, további két alkalommal és maximum 30 napon túl sem tudja elfogadni Kereskedő által kínált teljesítési időpontokat, úgy megrendelés törlésre kerül és Vásárló által addig befizetett díjak (annak mértékétől függetlenül) Kereskedőt illetik meg, meghiúsulási kötbér jogcímén, valamint Kereskedő a megrendelt termékeket nem köteles tovább tárolni, azzal sajátjaként rendelkezhet.
 6.     Amennyiben Vásárló a megrendelés visszaigazolását követően áll el a megrendeléstől, -tekintettel a termékek egyedi gyártására-, vásárló köteles megtéríteni az addig keletkezett költségeket. (gyártás, beszerzés, szállítás, kiszállás, ráfordított munkaidő..stb). továbbá ezeken felül Kereskedő jogosult meghiúsulási kötbér jogcímén megtartani az addig Vásárló által befizetett összeget.
 7. Amennyiben nem Kereskedőnek vagy Partnereinek (szállító, Kivitelező..stb) felróható okból (például Vásárló valótlan adatokat adott meg és a kivitelezés valamint annak körülményei az ajánlattal nem azonos), úgy Vásárlót kötbérfizetési kötelezettség terheli az alábbiak szerint:

 Talajminőség eltérés, felárai:

 

Taljminőség eltérés felárai/fm Ajánlat Szerinti Talajminőség
Könnyen megmunkálható (Föld, Homok) Kötött, Agyagos, Kissé Gyökeres  Kavicsos, Sittes,  nagyon Gyökeres  Aszfalt, Beton, (10cm vastagságig + 10%/cm)
Helyszínen található talajminőség Könnyen megmunkálható (Föld, Homok) 0Ft+Áfa 0Ft+Áfa 0Ft+Áfa 0Ft+Áfa
Kötött, Agyagos, Kissé Gyökeres 1 500Ft+Áfa 0Ft+Áfa 0Ft+Áfa 0Ft+Áfa
 Kavicsos, Sittes,  nagyon Gyökeres 2 500Ft+Áfa 1 000Ft+Áfa 0Ft+Áfa 0Ft+Áfa
 Aszfalt, Beton, (10cm vastagságig + 10%/cm) 3 500Ft+Áfa 2 000Ft+Áfa 1 000Ft+Áfa 0Ft+Áfa

Kézi anyagmozgatás felárai:

Kézi anyagmozgatás felszámítható, amennyiben az anyagokat több mint 20fm-t kell kézzel szállítani, annak okán, hogy a lerakodás technológiailag nem volt lehetséges közelebb.

A 20m-t meghaladó kézi anyagmozgatás díjai Kézileg megmozgatott max 2m magas ketrítés anyag fm. (2,5m*1,25)
10 fm 20 fm 30 fm 40 fm 50 fm
2 000 kg 4 000 kg 8 000 kg 16 000 kg 32 000 kg
20m feletti kézi anyagmozgatás, a megkezdett távra. Könnyen járható. Akadálymentes terepen. 10 5 000 Ft+Áfa 10 000 Ft+Áfa 15 000 Ft+Áfa 20 000 Ft+Áfa 25 000 Ft+Áfa
20 10 000 Ft+Áfa 20 000 Ft+Áfa 30 000 Ft+Áfa 40 000 Ft+Áfa 50 000 Ft+Áfa
30 15 000 Ft+Áfa 30 000 Ft+Áfa 45 000 Ft+Áfa 60 000 Ft+Áfa 75 000 Ft+Áfa
40 20 000 Ft+Áfa 40 000 Ft+Áfa 60 000 Ft+Áfa 80 000 Ft+Áfa 100 000 Ft+Áfa
50 25 000 Ft+Áfa 50 000 Ft+Áfa 75 000 Ft+Áfa 100 000 Ft+Áfa 125 000 Ft+Áfa
60 30 000 Ft+Áfa 60 000 Ft+Áfa 90 000 Ft+Áfa 120 000 Ft+Áfa 150 000 Ft+Áfa
70 35 000 Ft+Áfa 70 000 Ft+Áfa 105 000 Ft+Áfa 140 000 Ft+Áfa 175 000 Ft+Áfa
80 40 000 Ft+Áfa 80 000 Ft+Áfa 120 000 Ft+Áfa 160 000 Ft+Áfa 200 000 Ft+Áfa
90 45 000 Ft+Áfa 90 000 Ft+Áfa 135 000 Ft+Áfa 180 000 Ft+Áfa 225 000 Ft+Áfa
100 50 000 Ft+Áfa 100 000 Ft+Áfa 150 000 Ft+Áfa 200 000 Ft+Áfa 250 000 Ft+Áfa
Nehezen járható, akadályos terepen a kivitelezők a munka megkezdése előtt,  a helyszínen egyedi felár megállapítására jogosultak! Fémoszlopos kerítések esetén a táblázat 50%-a érvényes.

Helyszíni állóidő, előre nem meghatározott túlmunka, bontás:

Amennyiben a kivitelezés vagy szállítás esetében nem Kereskedőnek vagy Partnereinek (szállító, kivitelező, Gyártó ..stb), hanem Vásárló érdekörébe tartozó okokból (pl ajánlattal és/vagy jelen ÁSZF-el nem azonos körülmények) álló idő vagy egyéb jelen ÁSZF-ben  nem definiált többlet munkavégzés keletkezik, úgy Vásárlót 15.000Ft+Áfa/óra állóidő és/vagy munkadíj kötelezettség terheli.

 

 

XII.       Szerződés ellehetetlenülése 

 

Vásárló és Kereskedő rögzítik, hogy amennyiben olyan körülmények merülnek fel, mely egyik félnek sem felróható (természeti, politikai, gazdasági, egészségügyi) és azok ellehetetlenítik a szerződés/megrendelés teljesítését, vagy azt gazdaságilag kockázatossá teszik, úgy közös egyeztetéssel arra törekszenek, hogy szerződést a megváltozott körülményeknek megfelelően a közös felelősségvállalás elvén átalakítják, viszont ha ez nem lehetséges úgy a szerződés jogkövetkezmények nélkül megszűnik.

 

1, Különös tekintettel a 2021 évben bekövetkezett előre nem látható és nagymértékű alapanyag áremelkedésekre: Amennyiben az alapanyagok árai oly mértékben megemelkednek a megrendelés visszaigazolását követően, hogy az gazdaságilag kivitelezhetetlenné teszi a szerződés teljesítését, úgy Kereskedő, felajánlhatja Vásárlónak a teljesítést emelt áron, vagy amennyiben Vásárló azt nem fogadja el, úgy a szerződés jogkövetkezmények nélkül szűnik meg.

 

XIII.      Személyes adatok védelme és biztonsága  

 

A Vásárlók személyes adatainak feldolgozásánál Kereskedő az Oldalán közétett adatkezelési tájékoztatónak megfelelően jár el.

Röviden:

 1. a)   Hírleveleket nem küldünk, így hírlevél feliratkozási lehetősége Vásárlóknak nincs.
 2. b)   Marketing adatbázisokat nem építünk.
 3. c) Ügyfél adatbázisokat nem vásárolunk.
 4. d)   Vásárlók személyes adataihoz önkéntes hozzájárulásuk és adat megadásuk kapcsán jutunk.
 5. e)   Adatokat számlázással kapcsolatban a számviteli törvénynek megfelelő időtartamra kezeljük.
 6. f) Adatokat garanciális ügyintézés céljából a garancia időtartamára kezeljük.
 7. g)   Elutasított, nem megvalósult érdeklődések, ajánlaton szereplő adatokat az ajánlat lejártát (8-10 nap) követő 30 nappal töröljük.
 8. h)   Vásárló adatait harmadik félnek, csak a megrendelt termék és/vagy szolgáltatás teljesítése céljából (szállítás / kivitelezés), valamint hatósági ellenőrzés céljából adjuk át.

 

 

XIV. Az Otthon Felújítási Támogatással kapcsolatban:

– 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet 7§, C pontja szerint “a felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatok tekintetében egy vagy több, a vállalkozási szerződés vagy szerződések szerinti vállalkozó által kiállított olyan számla fogadható el, amelyről a vállalkozó az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 10. számú melléklet 1. pontja szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette” Tehát értelmezésünk szerint a papír alapú szerződés a kivitelezéshez szükséges (a már érdeklődésekor elfogadott jelen ÁSZF-en, mint elektronikus szerződésen felül), melyet a kivitelező partnerünk munkatársai visznek magukkal a helyszínre a kivitelezés napján, melyet rendszerünk előzetesen és automatikusan generál az önök által megadott adatokkal automatikusan kitöltve. A szerződés az Államkincstár honlapján közzétett formai és tartalmi elemeket tartalmazza, hogy a Hivatal részéről, e tekintetben ne fordulhasson elő negatív észrevétel, kifogás.  Forrása: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/otthonfelujitasi_tamogatas_altalanos_tajekoztato 

(tervezetetünket az albbi linken tekintheti meg : https://drive.google.com/file/d/1oWJIEmKkUwXlcL49Jy6VH_2YSkVV7mJe/view?usp=sharing ). 

(pl.: ha burkolást kívánunk elszámolni és egy barkácsáruháztól -OBI, BAUHAUS, PRAKTIKER, STB.-  vesszük a burkoló anyagot, ott sem lenne életszerű a barkácsáruházzal kötött szerződés, viszont a burkolást végző kivitelezővel kötött szerződés igen.)

– Az általunk és/vagy kivitelező partnereink által kiállított elektronikus számlák azonnal elektronikus bejelentésre kerülnek a NAV-hoz a szamlazz.hu elektronikus számlázó rendszeren keresztül, ezzel eleget téve adatközlési kötelezettségünknek.

A kivitelezés Összege az ajánlatban olvasható “Áradáskor fizetendő” összeg, mint a kivitelezési munka eseti átalánydíja.

– Mind ezek mellett sem tudunk szavatolni a MÁK.-általi támogatás folyósítására, hiszen az hatáskörünkön kívül esik.

 1. Záró rendelkezések

 

Az Kereskedő  és a Vásárló közötti bármilyen vitás kérdést a felek bíróságon kívül, békéltető eljárás keretében rendezik. A Fogyasztók a távollévők közötti adásvétellel kapcsolatos viták rendezésére jogosultak a Pest Megyei Békéltető Testület (Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest, Pf.: 81; Email: pmbekelteto@pmkik.hu; Telefon: (+36-1) 269-0703 (+36-1) 784-3076 (+36-1) 784-3149, fordulni, vagy Online Vitarendező (ADR / ODR) eljárást kezdeményezni. Ebben az esetben a Vásárló kapcsolatba léphet az ODR entitással.

 

Az Kereskedő  azt javasolja Vásárlóinak, hogy a helyzet megoldása érdekében először lépjenek kapcsolatba a Kereskedővel, aki a jelen ÁSZF-hez és lehetőségéhez mérten igyekszik a lehető leghatékonyabb ügyfélbarát megoldásokat biztosítani ügyfelei részére a kialakult esetleges problémák konstruktív megoldására.

 

Felek az esetleges peres eljárás lefolytatásnak esetére, egybehangzóan elfogadják és elismerik a Kereskedő székhelye szerint illetékes Budapest Környéki Törvényszék illetékességét, hatáskörét.

 

Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdések tekintetében a vonatkozó és hatályos jogszabályok az irányadóak.

 

Felek rögzítik, hogy amennyiben jelen szerződés egyes pontjait eljáró hatóság érvénytelennek tekintik, attól a szerződés további részei, továbbra is érvényben maradnak.

 

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályos keltezés napjától, visszavonásig és/vagy módosításig.

 

Kelt: Taksony – 2021. 07. 01. 

 

 

Ászf korábbi változatai:

 

 

 1. 07. 09 – 2020.08.31 hatályos:

 https://drive.google.com/file/d/1C7gmSPmbZKO7SgIUjWx2POi6p9I_0ym-/view?usp=sharing

 

2020.09.01 – 2021.06.30 hatályos: https://drive.google.com/file/d/1ZOMtqNMUW0FzW5IG6CIuyK7M1gS0EeuT/view?usp=sharing